Detalji krvavog pokolja u S.Mostu: Pio s poznanikom cijelu noć pa ga ubo nožem u vrat

Damir Dulić, 28-godišnjak rodom iz sela Curkići kod Kotor-Varoši, nastanjen u Sanskom Mostu u naselju Krkojevci, ubijen je jučer ujutro oko tri sata kod stražnjeg ulaza u noćni klub „Palazzo“. Njega je nožem s dva udarca u predjelu vrata usmrtio Ernad Kadić, koji je pobjegao s lica mjesta, ali se kasnije predao policiji. Kadić je u obračunu ispred kluba nožem ranio i 40-godišnjeg Erfida Skoku.

Uzorak krvi

Teško povrijeđeni Dulić bez svijesti je dovezen u Službu hitne pomoći Doma zdravlja, a potom hitno prebačen na Odjel hirurgije Opće bolnice u Sanskom Mostu. On je potom, u pratnji ljekara i medicinskih sestara koji su ga nastojali održati u životu, transportiran u Klinički univerzitetski centar u Banjoj Luci. No, povrede su bile takve da je nesretni mladić podlegao na putu do bolnice.

Snježana Galić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova USK, potvrdila nam je da je osumnjičeni Ernad Kadić jučer u 12 sati uhapšen. Saznajemo da se Kadić, u pratnji svog advokata Suada Šabića, predao policiji.

Od Kadića je uzet uzorak krvi i urina zbog utvrđivanja alkoholiziranosti. Nešto ranije policija je u Službu hitne pomoći dovela i Erfida Skoku sa zavijenom rukom, kojem je, također, utvrđivan stepen alkohola u krvi.

Napuštali klub

Ubijeni Dulić i povrijeđeni Skoko skoro cijeli dan i kobnu noć družili su se i zajedno pili s osumnjičenim Kadićem. Do krvavog obračuna, iz još nerazjašnjenih okolnosti, došlo je kada su oko tri sata ujutro napuštali klub „Palazzo“. Kadić je nožem prvo povrijedio Skoku, koji je potom ušao u ugostiteljski objekt da mu se ukaže pomoć.

Kada je izašao, vidio je na tlu Dulića, kojem je iz vrata šikljala krv. Duliću je sječivo noža ušlo s prednje strane vrata, gdje se nalazi gusti žilno-nervni snop, a kuda prolazi i karotidna arterija, dok je druga rana bila manje opasna.

Obojica radili u Njemačkoj

Poznato je da je osumnjičeni Kadić imao u njemačkom gradu Hamu prijavljenu građevinsku firmu te da je Dulić, koji je radio u Sanskom Mostu u dvije građevinske operative, išao u Njemačku i radio na baušteli. Jesu li te njihove međusobne relacije i kontakti bili uzrok sukoba, u ovom trenutku se ne zna. Semina Dulić, sestra ubijenog Damira, na svom FB profilu napisala je: „Oči moje najljepše. Zauvijek ćeš živjeti u sestrinom srcu.”

avaz.ba

Related posts