Davor Dragičević: Sine moj, tražimo samo dvije riječi što su za ubice preteške

“Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša, 71. put smo na trgu, a od institucija ništa. Tražimo samo dvije riječi što su za ubice preteške, a to su istina i pravda, poručio je Davor Dragičević, otac tragičnog nastradalog Davida.

Sutra je anketni odbor, a Davor je poručio da očekuje da slučaj bude proglašen ubistvom, prenosi Srpskainfo.

”Očekujem izmjenu zakona i da svi koji obavljaju funkcije imaju odgovornost. Nije ovo vaša privatna država, možda je bila u vašim mislima, ali više neće biti”, istakao je Davor uz gromoglasan aplauz blizu 1.000 Banjalučana okupljenih na trgu “Davida Dragičevića”.

On je ponovio stav sa jučerašnjeg okupljanja u vezi sa predstojećim izborima u BiH.

”Ne budete li riješili ubistvo, priveli sve nalogodavce i izvršioce, izbora u oktobru neće biti. Nemojte se igrati bogova, pravda za Davida, idemo do kraja”, rekao je Davor.

Govor je završen pjesmom „Klinac u getu“ čiji refren su još jednom otpjevali zajedno i djeca od tri godine do onih starijih sugrađana koji saosjećaju sa porodicom Dragičević.

Pročitana su pisma članova grupe u kojoj se skreće pažnja na onih kojih još nema na Trgu Krajine, koji slijepo vjeruju određenim medijima i ne shvataju da se mračna ruka nadvila nad svima nama i da nečije dijete sutra može biti David.

”Pravosuđe u našoj zemlji ne čini ono što treba, da osudi kriminalce na dugogodišnje robije. Živite u iluziji. Mažu vam oči i presudama sitnim dilerima, a monstrumi i prave ajkule su među nama. Da li čekate da i vi pokopate drago biće?! Kasno je ako do toga dođe. Kako ćeš rođeni ostaviti ovakvu zemlju svojoj djeci. Dođi i stani na “Davidov trg” i postani čovjek. Budi istina, budi pravda, budi slobodan. Pravda za Davida!”, pročitano je u pismu podrške.

Na trgu je podijeljen oglas na koji se javio David i konkurisao za posao.

Dragičević je rekao da će nastaviti da u Okružno tužilaštvo podnosi krivične prijave, jer kako je rekao, institucije moraju rasvijetliti ubistvo njegovog sina.

Tražimo zvanične i istinite odgovore institucija o ubistvu Davida Dragičevića, poručeno je na okupljanju Pravda za Davida. Odustajanja nema, a protest će biti nastavljen i narednih dana sa početkom u 19 časova i 30 minuta.

Related posts