Dan Armije BiH u USK: Centralna svečanost u Bosanskoj Krupi

Ministarstvo za boračka pitanja u Vladi USK-a, u saradnji sa predstavnicima boračkih populacija, ratnim komadantima i predstavnicima Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, održalo je drugu sjednicu Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice formiranja Armije Republike BiH. Cilj okupljanja i rasprave jeste organiziranje, pripremanje i realizacija obilježavanja 25.godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

U povodu obilježavanja 25. godišnjice od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine i ove godine bit će priređen bogat program, dogovoreno je tokom sjednice Organizacionog odbora manifestacije. Centralna svečanost na nivou Unsko-sanskog kantona, održat će se u Bosanskoj Krupi.

Obaveze i dužnosti prisutnih su da upoznaju mlađe generacije sa nastankom i djelovanjem najveće vojne formacije u BiH. S tim u vezi, treba konstantno podsjećati na to kako je došlo do ideje o formiranju Armije R BiH pa do realizacije zadataka koje je imala i bitaka koje je izvojevala. Na taj način očuvaće se prava i jedina istina o Armiji BiH i njenim borcima, kazao je ovom prilikom general Atif Dudaković. Centralna svečanost na državnom nivou bit će držana u Kasarni “Rajlovac”. – piše rtvusk.

Related posts