Đakićev sin priveden

SIN saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Facebooku, javlja RTL.

Podsjetimo, Index je prvi jučer objavio fotografiju koju je na svom Facebooku objavio Ivan Đakić, a na kojoj se vidi ustaša koji u ruci drži glavu mrtvog Srbina.

22-godišnji Đakić je sliku objavio na pravoslavni Božić.

Uz odvratnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika napisao: “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

>> Sin HDZ-ovog zastupnika objavio sliku ustaše s odrubljenom glavom Srbina

Đakić je Indexu, odmah nakon što smo ga nazvali, priznao da je objavio odvratnu fotografiju.

Sve je priznao Indexu, ispričava se “svima koje je uvrijedio” i želi sretan Božić

“Jesam, jesam…”, odmah je priznao Đakić.

Sin HDZ-ova zastupnika pokušao se opravdati.

“Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić”, rekao je Đakić Indexu.

Pupovac održao presicu

Objava Ivana Đakića odmah je jučer izazvala mnogo reakcija, a od nje se ogradio i HDZ. HDZ je već jučer najoštrije osudio takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti stegovni postupak.

Milorad Pupovac jutros je održao i konferenciju za novinare na kojoj je osudio govor mržnje.

“Riječ je o veličanju zločinačkog režima koji su izvršili genocid. I rekao bih da je riječ o vrijeđanju žrtava genocida. Ta vrsta kaznenog djela je kažnjiva do tri godine zatvora”, rekao je.

“Prvi put ću ravno reći da više nemam povjerenja da će nadležne institucije napraviti ono za što ih zakon obvezuje. Do sada se to nažalost nije događalo. Nisam ohrabren s obzirom na stanje u pravosuđu da će se to dogoditi i ovaj put. Previše je tolerancije i naviknutosti na ovakve stvari”, rekao je Pupovac koji je napao pravosuđe.

I Josip Đakić osudio objavu sina, a Ivan Đakić napustio HDZ

Zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić danas je najoštrije osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnom Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog “sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.

“U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.

Izvor: index.hr

 

Related posts