Crna Gora: Priznao da je silovao, tukao i košuljom zadavio dječaka

Golo tijelo trinaestogodišnjeg dječaka sa povezom oko vrata pronađeno je u plićaku rijeke Lim kod Berana nakon što je za njim bila organizovana masovna potraga. Ubrzo je za ovaj svirepi zločin osumnjičen Sinan Imeri (19) i on je nakon trosatnog ispitivanja priznao da je silovao, a potom ubio tinejdžera, javljaju cronogorski mediji.

Nestanak dječaka prijavila je njegova majka. Ona je rekla da se on u nedjelju oko 13 sati udaljio od kuće i otišao u nepoznatom pravcu. Nakon toga je i porodica organizovala potragu za njim.

Kako je u pitanju porodica koja je izbJegla sa Kosova, Romi i Egipćani, takođe, izbjeglice sa Kosova koje su nastanjene u Beranama tokom nedjelje su organizovale masovnu potragu pored Lima za dječakom.

Nažalost, dječak je pronađen zadavljen u rijeci, nedalako od Buvlje pijace. Beživotno, nago, tijelo dječaka bilo napola u vodi, dok je njegova garderoba bila na obali, suha i razbacana.

Dječakov otac je, kako prenosi Radio Berane, potvrdio da je tijelo dječaka bilo golo sa povezom oko vrata i razbacanim stvarima i odmah izrazio sumnju da je njegov sin ubijen.

Ubrzo nakon toga uhapšen je Sinan Imeri (19), mladić koji je posljedi viđen sa trinaestogodišnjakom. On je osumnjičen da je kobnog dana, oko 16 sati na obali Lima, nakon kraće prepirke, dječaka kamenom izudarao po glavi, pa ga zadavio košuljom i bacio u rijeku.

Imeriju je stavljeno na teret krivično djelo “teško ubistvo djeteta”, za koje je maksimalna kazna do 20 godina, obzirom na to da se radi o mlađoj punoljetnoj osobi.

On je pred tužiteljkom, kako podgoričke “Vijesti” nezvanično saznaju, priznao djelo koje mu se stavlja na teret.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je obdukcija urađena, ali da nalazi još nije stigao, te da ne mogu da se izjasne da li je prije ubistva dete bilo zlostavljano.

Takođe je saopšteno da ima indicija da je dijete udarano pesnicama i kamenom, udavljeno pomoću košulje zavezane oko vrata, a potom bačeno u Lim.

Portparol u Višem državnom tužilaštvu, tužilac Hasan Lukač saopštio je da je nakon saslušanja određeno tužilačko zadržavanje u trajanju 72 sata okrivljenom.

Related posts