Sastojci (za 25 komada):
300g čokolade za kuhanje
150g nugata
rendana korica 1 narandže
2 žumanceta
60g margarina
100g šećera u prahu
kakao
aluminijumska folija
Priprema:
Čokoladu i nugat nasjeckajte na komadiće pa ih otopite nad parom. Omekšani margarin pjenasto umutite sa žumancima, prosijanim šećerom i rendanom koricom narandže.
Plitki kalup (2 do 3 cm visine) obložite aluminijskom folijom. Malo ohlađenu smjesu čokolade i nugata dodajte masi od jaja i margarina te sve sastojke temeljno izmiješajte.
Dobijenu smjesu nanesite na lim, površinu lijepo poravnajte pa čokoladnu smjesu ostavite 2 sata u frižideru da se stvrdne.
Stisnuti kolač izvadite iz lima, skinite aluminijumsku foliju te nožem potopljenim u vruću vodu izrežite kockice.
Svaku obilno uvaljajte u kakao.
Prijatno!;)