Cazin: Vještu vožnju pokazalo 200 motociklista iz sedam zemalja

Motoklub „MX Enduro“ iz Cazina uspješno je organizirao 3. međunarodnu utrka motociklista „The race of pain“, koja je održana na širem lokalitetu izletišta Stovrela.

Različite discipline

Na stazi punoj prirodnih i vještačkih prepreka vozačko umijeće na svojim dvotočkašima pokazalo je oko 200 motorista iz Austrije, Češke, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Njemačke i BiH, koji su se takmičili u nekoliko različitih disciplina.

U klasi „Ekspert“ najbolje vrijeme ostvario je Miha Spindler iz Slovenije (1 sat, 30 minuta i 20 sekundi), u klasi „Team“ najuspješniji su bili Josip Jakotič i Dino Floričić iz Hrvatska sa vremenom od 2 sata i 6 minuta, u klasi „Veteran“ pobjednik je Jaka Seleš iz Slovenije sa vremenom 1 sat 33:25, dok je u klasi „Hobby“ prvi bio Marko Krička iz Slovenije (1h 39:05).

Slovenac Miha Spindler imao je najbrže vrijeme od svih takmičara i zasluženo ponio titulu pobjednika 3. enduro utrke „The Race of Pain“ u Cazinu.

Prema izjavama takmičara, ovogodišnje izdanje enduro utrke u Cazinu u odnosnu na protekle dvije godine podignuto je na još viši nivo, što je odlično za budućnost utrke i enduro sport u Cazinu.

Velika podrška

Veliku podršku ovoj odlično organiziranoj manifestaciji, osim brojnih sponzora, dali su gradski i kantonalni sportski savez te Grad Cazin i gradonačelnik Nermin Ogrešević, koji je i otvorio trku.

avaz.ba

Related posts