Cazin: Pored puta pronađena mrtva osoba

Mještani Miostraha jučer su imali šokantan slučaj, kada je u ranojutarnjim satima u zaseoku Handanagići pronađena muška osoba uz saobraćajnicu, pored koje je bio i motocikl. Iako se prvobitno činilo da se radilo o saobraćajnoj nesreći, kasnije je utvrđeno da ipak to nije slučaj, što je potvrđeno iz MUP-a USK u izvještaju u kojem se navodi:

Dana 14.09.2016. godine u 06,50 sati putem telefona u dežurnu službu PS Cazin obratila se anonimna ženska osoba i prijavila da je u mjestu Miostrah, zaseok Handanagići na svojoj zemljišnoj parceli uočila nepoznato lice koje je nepomično ležalo pored motocikla.

Na lice mjesta upućena patrola policije potvrdila navode prijave, i utvrdila identitet lica R. B. rođen 1960. godine u Cazinu, nastanjen u Miostrahu koje nije davalo znakove života.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici krim. policije uz nadzor i rukovođenje dežurnog kantonalnog tužitelja. U 16.00 sati izvršena je i obdukcija gdje je doktor patolog konstatirao da smrt navedenog lica nije posljedica pada sa motoraodnosno da se ne radi o saobraćajnoj nezgodi, a da će se o uzroku smrti izjasniti nakon potrebnih vještačenja.

cazin.net

Related posts