Cazin: Općinska komisija na terenu,procjena šteta prespora

Clipboard02Cazinskom proizvođaču Enveru Ljubijankiću nedavno nevrijeme u potpunosti je uništilo zasad malina. A sve je obećavalo da će ova godina biti najuspješnija do sada. Enverovu plantažu su obišli iz općinske komisije za procjenu šteta pa se ovaj vrijedni poljoprivrednik nada da će mu se pomoći u obnovi zasada. Ista očekivanja ima i farmer Hidajet Balić čije je imanje takoder nastradalo u nevremenu koje je prije nekoliko dana zahvatilo dijelove cazinske općine. Očekuje da i na njegovom gazdinstvu nadležni procjene nastale štete.

Nastradala naselja u Donjoj i Gornjoj Koprivni obišli su i kantonalni zvaničnici, predvođeni premijerom Huseinom Rošićem. Presporo ide,tvrdi Rošić , procjena stanja šteta . Cazinski vijećnik Almin Handanagić ističe da će njegova stranka zajedno sa političkim partnerima u vijeću insistirati da se što prije zakaže vanredna sjednica Općinskog vijeća na kojoj bi se donijele konkretne mjere na pomoći nastradalim naseljima.

I dok čekaju konkretnu podršku nadležnih, stanovnici cazinskih naselja traže načine da sami zaštite stradale objekte, jer su najavljene nove padavine.- piše rtvusk.ba

Related posts