Cazin: Održano predavanje za poljoprivrednike

U Cazinu je danas održano predavanje za poljoprivredne proizvođače o temi “Primjena sredstava za zaštitu bilja i pravilno postupanje sa ambalažom nakon primjene istih”.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom USK i Gradom Cazinom organiziralo je obuku za poljoprivredne proizvođače o temi primjene sredstava za zaštitu bilja i pravilno postupanje sa ambalažom nakon primjene. Cilj edukacije je povećanje svijesti korisnika sredstava za zaštitu bilja o pravilnom postupanju sa ambalažom, te promocija što šire primjene trostrukog ispiranja ambalaže u cilju pretvaranja opasnog u neopasni otpad.

Tokom edukacije poljoprivredni proizvođači dobili su informacije o negativnim utjecajima nestručne primjene sredstava za zaštitu bilja.

Projektom unapređenja poslovne klime i pristupa tržištu, Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, uz podršku Britanske ambasade, kontinuirano pruža tehničku podršku Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na prijenosu znanja i najboljih poljoprivrenih praksi u cilju povećanja efektivnosti i konkurentnosti poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Predmetna obuka proteklih dana održana je i za poljoprivrednike Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

rtvcazin

Related posts