Cazin: Nakon hladnokrvnog ubistva Hazime Japić mještani u strahu

Na dionici puta Gnjilavac- Donja Koprivna, raksrsnici zvanoj Bašče , jučer oko 17 sati hicem iz vatrenog oružja ubijena je 46-godišnja Hazima Japić. Policija je odmah po dojavi otišla na mjesto ubistva i počela sa uvidajnim radnjama. Dok se traga za počiniteljem i pokušavaju razjasniti motivi ubistva ove žene, mještani su u nevjerici

Na mjestu zločina i danas je, nakon cjelodnevne kiše, ogromna količina krvi koja ukazuje na svirepost zločina. Mještani su u šoku, a policija i dalje utvrduje okolnosti pod kojim se desilo ovo ubistvo. Hazima je, prema izjavama svjedoka, ležala mrtva pokraj auta, udaljenog desetak metara od ceste.Hladnokrvno ubistvo, gotovo naočigled prolaznika, unijelo je strah u ovdašnje ljude. Bašča , kako nazivaju proširenje pored ceste, mjesto je gdje se inače prodaju voće, povrće i šumski plodovi. Iza Hazime ostale su dvije kćerke koje žive u inostranstvu.

Finansijski su pomagale svoju majku koja je godinama živjela sama. Policija i tužilaštvo rade na rasvjetljavanju okolnosti njenog ubistva , a kako su nam rekli, sa detaljima i rezultatima istrage na ovom slučaju sutra će izaći u javnost. – piše rtvusk.

Related posts