Cazin: Jako nevrijeme sa ledom i snažnim vjetrom nanijelo štete u nekoliko naselja

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i ledom pogodilo je oko 17:30 sati šire područje Cazina, što je uzrokovalo razbijene crijepove i stakla na kućama i vozilima, a kratak period grad i pojedina naselja bila su i bez električne energije.

Nakon prilično sparnog i sunčanog dana u Cazinu, poslijepodne je uslijedilo jače naoblačenje praćeno grmljavinom, obilnom kišom i ledom.

Područje općine zahvatilo je nevrijeme i led veličine oraha u vremenu od 17:40 – 18:10 sati. Zahvaćen je sjeveroistočni dio općine i to naselja: Cazin grad, Gnjilavac, Donja i Gornja Koprivna, Ljubijankići, Stijena, Miostrah i Polje. Nevrijeme je nanijelo štetu na krovovima kuća, ima razbijenih stakala i roletna na prozorima, oštećenja na autima, poljoprivrednim usjevima i pratećim objektima, kao i na elektro energetskim objektima.

“Prema podacima sa terena, ima razbijenog crijepa i stakala na kućama građana od jakog leda. Vatrogasna jedinica je spremna i čekamo pozive građana za ispumpavanje vode i druge vidove pomoći”, istakao je Said Mujić, šef Civilne zaštite Cazin.

Nevrijeme je trajalo 20-tak minuta, a saobraćajnice u centru grada zbog poteškoća sa odvodnjavanjem vode bile su poplavljene, zbog čega se odvijanje saobraćaja vršilo otežano i usporeno.

U Hitnu službu Doma zdravlja nije bilo dolazaka povrijeđenih osoba.

klix.ba

Related posts