Cassandra de Pecol posjetila 181 zemlju svijeta, u BiH se odlučila za Mostar

Kada čujete da je neko putovao u 50 zemalja, budete impresionirani, ali ako je neko putovao u 100 – to je zaista fascinantno. Dvadesetsedmogodišnja Cassandra de Pecol iz Connecticuta je već posjetila 181 zemlju od jula 2015. godine, a među njima i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Mostar.

Međutim, putovanje u svaku u svaku zemlju na svijetu treba posebno zabilježiti i dokumentirati. Naime, Amerikanka je posjetila skoro svih 196 zemalja na Planeti, što većinu ljudi ostavlja zapanjenim.

Dvadesetsedmogodišnja Cassandra de Pecol iz Connecticuta je već posjetila 181 zemlju od jula 2015. godine, a preostalo joj je još 15 zemalja. Ona je na dobrom putu da obori Ginisov rekord za osobe koje su do sada najbrže putovale u sve suverene države (plus dodatnih 11 zemalja).

Njeno nevjerovatno putovanje se zove Expedition196, a putuje kao ambasadorica za mir u ime Međunarodnog instituta za mir.

Predstavnici ovog instituta su na Instagramu napisali da možda neće biti u stanju pratiti je u stopu kada je riječ o njenim putovanjima, ali bar mogu slijediti njena inspirativna putovanja putem Instagrama.

klix.ba

Related posts