CAMARO „UBIO“ AUDI R8: Pogledajte ludu utrku nabrijanih „pila“ u Nurburgringu

Iako su američki sportaši i danas predmet sprdnje kod obožavatelja plemenitih europskih marki, posljednjih sezona Ameri pokazuju da mogu biti vrlo konkurentni. Samo ako žele, a Camaro ZL1 zorno pokazuje kako se to radi.

Nova generacija najuvjerljivijeg američkog sportaša na Nurburgringu je odvezla krug za 7:29.60 što je skoro 12 sekundi bolje od prethodnika. Još impresivnije zvuči podatak kako je “priprosti” Camaro bio gotovo 3 sekunde brži od top izvedbe Audija R8. I ne samo to, ova izvedba slavnog agresivca zelenim paklom vlada kao i Ferrari 458 Speziale, a za vrat puše i BMW-u M4 GTS. Da, govorimo o serijskoj izvedbi, koje je uz mjernu opremu dobila tek Sparco trkaća sjedala.

Pritom valja imati na umu kako Camaro ZL1 stoji tek oko 62.000 USD, osjetno manje od direktnih rivala sa staze. Američkog rekordera pokreće motor iz Corvette Z06, tzv. “Small Block” 6.2 V8 koji uz kompresorsku pomoć razvija oko 477 kW/649 KS i 868 Nm okretnog momenta. Uparen je sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem, a opcijski se nudi 10-stupanjska automatika sa ručnom izmjenom. Magnetic Ride ovjes, Brembo kočnice i elektronski LSD diferencijal dolaze bez ikakvih nadoplata.

ZL1 izvedba je stotinjak kilograma lakša od standardnog modela, 96 km/h uhvati za 3,5 sekundi, a četvrt milje odradi za odličnih 11,4 sekundi.

Related posts