Bužimski distrofičari nastupili na međunarodnom turniru Topusko open

Udruženje Distrofičara Bužim je u periodu od 06. do 13. 08. 2016. godine realizovalo projekat u okviru kojeg je obezbjeđen nastup Šahovskoj sekciji udruženja na Petom međunarodnom turniru Topusko open 2016. Osnovni ciljevi ovoga projekta su bili da naši igrači ostvare ostvare Međunarodne fida rejtinge i da se stvori igračka baza za daljnje nastupe naše sekcije na budućim takmičenjima.

Igrači naše šahovske sekcije, su veoma dobrom igrom, i odličnim rezultatima, ostvarili sve planirane ciljeve. Svi igrači koji su nastupili na ovome turniru, ostvarili su početne Fida rejtinge koji će biti zvanično objaviti 01. septembra 2016. godine. Ponosni smo na činjenicu, da je naše malo udruženje, doprinijelo da općina Bužim prvi put u svojoj historiji, dobije šahiste sa zvaničnim Fida rejtingom, što će biti od velikog značaja za daljnji razvoj ove igre u našoj općini. Prvi rejtingovani bužimski šahisti su: Samir Đulić – distrofičar, Almin Đulić – distrofičar, Suvad Burzić – OSI, i Medin Šabić- omladinski igrač. Važno je istaći odličan nastup našeg mladog Medina Šabića koji je odnio nagradu za najboljeg igrača do 20. godina. Naše udruženje će kroz svoju šahovsku sekciju, u svojim budućim aktivnostima, nastaviti sa podrškom ovim i ostalim perspektivnim bužimskim šahistima.

Ovaj projekat Udruženje je realizovalo zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i sporta FBIH, Udruženje Distrofičara USK i KOV – GRAD d.o.o. Bužim.

Ovom prilikom izražavamo veliku zahvalnost našim donatorima koji su podržali ovaj projekat, i upućujemo iskrene čestitke svojim igračima za prikazanu igru u svih 9. kola turnira.

buzimpress.ba

Related posts