UMB, OK Bužim i ŽOK Bužim, su u okviru manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima, organizirali turnir u odbojci na pijesku za muškarce i djevojke.

Muški turnir koji je održan u nedjelju 06.08.2017.godine, okupio je veliki broj odbojkaša, učešće je uzelo 12 ekipa a nakon razigravanja po grupama u finalnoj utakmici su se sastale ekipe Čaršija (Adnan Šahinović i Amin Ćatić) i OK BUŽIM (Vahid Ičanović i Admir Kazaferović), u veoma zanimljivoj i borbenoj utakmici pobjedu je odnijela ekipa Čaršija te se okitila naslovom prvake Volley Arene 2017. U utakmici za treće mjesto ekipa BIHAĆ (Adnan Zećirević i Sandi Beširević) je bila bolja od ekipe KUME (Amar Šahinović i Zeid Nanić).

Nakon muškog turnira u ponedjeljak se igrao ženski turnir, jednako zanimljiv i atraktivan. U utakmici za treće mjesto pobjedu su odnijele članice ekipe „Flames“ (Arijana Dizdarević i Amila Šahinović), koje su pobijedile ekipu Centralci (Amra Odobašić i Amina Mulalić).

U finalnoj utakmici sastale su se ekipe Munja 93 za koju su igrale Adna Nanić i Lejla Mulalić te ekipa Kladuša za koju su igrale Amra Džanić i Đana Ćano, nakon neizvjesne borbe uz veoma atraktivne poene i usijanu atmosferu kakva se ne pamti na „Volley areni“ ekipa Munja 93 je slavila te postala ovogodišnji pobjednik turnira.

Pobjednicima u obje konkurencije su pored novčane nagrade pripali pehari i medalje te druge vrijedne nagrade.

Treba istaći da su ovogodišnji turniri izazvali veliko interesovanje javnosti, što zbog odbojke na pijesku kao atraktivnog sporta tako i zbog toga što su organizatori napravili odlično atmosferu kako za učesnike tako i za publiku. Ovom prilikom organizatori se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnoj organizaciji turnira.

Categories: USK