Bosanski Petrovac: 27-godišnjak se upucao iz pištolja!

Dana 01.07.2018. godine u 12,20 sati putem telefona dežurnoj službi PS Bos.Petrovac, obratio se L.D rođen 1981. godine, koji je prijavio da je lice B.J rođen 1991. godine otišao u mjesto Rašinovac, općina Bos.Petrovac da obiđe kuću od svog pokojnog ujaka Ć.S u kojoj niko ne živi.

Tom prilikom lice B.J rođen 1991. Godine, u istoj je pronašao pištolj, kojeg je uzeo u ruku, a zatim je iz nepoznatih razloga pištolj opalio, kojom prilikom je došlo do samopovređivanja, da bi se potom povređeno lice svojim motornim vozilom uputio u Dom zdravlja u mjestu Drinić, opština Bos.Petrovac, gdje mu je ukazana prva pomoć, te je sanitetskim vozilom upućen u Banja Luku, gdje je smješten u bolnicu na odjel hirurgije radi daljeg liječenja.

O opisanom događaju upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Bihać, Ornelu Cerić-Mrenica, koja je naložila da se izvrše uviđajne radnje, te da se poduzmu i druge operativno taktičke mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, a po formiranju predmeta da se tužilaštvu dostavi izvještaj o događaju na dalji rad i postupanje.

Related posts