Bosanac kupio engleski klub i poručio navijačima: Ako uđemo u elitu, obećavam spektakl

Bradford City je trenutno četvrti tim trećeg ranga engleskog fudbala, a cilj kluba je da naredne sezone igra Championship.

Ono što je zanimljivo za našu sportsku javnost je da je na čelu kluba Edin Rahić, državljanin Njemačke porijeklom iz BiH. Rahić je prošle godine kupio Bradford City zajedno s kolegom Stefanom Ruppom, te su tako postali prvi Nijemci koji su vlasnici nekog kluba u Engleskoj.

San mu je, naravno, da njegovi Bantamsi jednog dana zaigraju u Premier ligi.

“Zaista želim to. I igračima i našim navijačima. Ako jednog dana zaista budemo u Premiershipu obećavam da će ulaznice koštati jednu funtu”, prenosi “Index” Rahićeve riječi…

Inače, Bradford već sad spada u klubove s najjeftinijim ulaznicama u Engleskoj. Godišnja karta za Valley Parade stadion iznosi samo 149 funti, a njegov klub u prosjeku gleda oko 18.000 navijača.

“Samim ulaskom u Premier ligu dobili bismo oko 100 miliona funti samo od TV prava. U usporedbi s tim iznosom, ono što bismo zaradili od ulaznica su mrvice. Smatram, da od tolikog finansijskog kolača nešto možemo ostaviti i našim navijačima. Sramotno je koliko neki klubovi naplaćuju karte. Zato će naše ulaznice biti po funtu, a želim da imamo najbolju atmosferu u Engleskoj”, rekao je Rahić koji smatra da je većina igrača u Premiershipu preplaćena.

Related posts