Bogatija za 630 miliona eura, a da nije ni prstom pomakla

Životna priča Slavice Ecclestone, rođene Radić, oduvijek privlači pažnju svjetskih tabloida. Rođena u Rijeci 1958. godine, uspjela je od manekenke postati jedna od najbogatijih žena na svijetu.

Nakon razvoda od mogula Berneia Ecclestonea, vlasnika Formule 1, 2009. godine postala je bogatija za 1,2 milijarde dolara. Za gotovo trideset godina starijeg Berniea udala se 1985. godine, a ni jezična barijera nije se uspjela ispriječiti njihovom braku. Slavica, naime, u to vrijeme nije znala ni riječi engleskog, piše srpski Blic.

U braku su bili 23 godine i imaju dvije kćeri, Petru i Tamaru.

Njihov razvod ostat će zabilježen ukao jedan od najskupljih, a posljedice se osjete čak i danas. Naime, američka kompanija Liberty Media preuzet će vlasništvo nad Formulom 1, a to zadovoljstvo koštat će ih oko 8 milijardi dolara. Bivši vlasnik, Bernie Ecclestone, ostat će još tri godine na čelu Formule 1, a svojih 5,3% dionica prodao je nešto više od 350 miliona eura.

S druge strane, Slavica, kao vlasnica čak 8,5% dionica zaradila je oko 630 miliona eura. Tačnije, dionice su u vlasništvu porodične zaklade Bambino Trust od koje žene Ecclestone i danas žive.

Related posts