Blagajnica za devet mjeseci izgubila čak 50 kilograma

Kate Writer, prodavačica iz New South Walesa u Australiji otkrila je kako joj je pošlo za rukom izgubiti nevjerovatnih 50-ak kilograma u samo devet mjeseci i to bez pomoći kirurgije.

25-godišnja Kate nabacila je silne suvišne kilograme nakon što je upoznala svog zaručnika, 28-godišnjeg Nicka Jonesa te otkrila da dijele strast za brzom hranom iz dostave.

U najtežoj fazi, imala je čak 120 kilograma i redovito bi jela po dvije večere – jednu naručenu iz restorana s brzom hranom i drugu pripremljenu kod kuće.

Tada su počeli i zdravstveni problemi: otečeni zglobovi, bolna leđa. Odlučila je smanjiti unos kalorija i krenuti s rigoroznim vježbanjem. Uspjelo joj je smršaviti za čak pet konfekcijskih brojeva, a nova linija nagnala ju je i da promijeni posao pa je nastavila školovanje i zaposlila se kao učiteljica.

– Uvijek sam voljela hranu i nikad nisam bila mršavica. I u školi sam bila bucmasta. Moja mama je jako dobro kuhala i oduvijek sam uživala u njezinim jelima. Nakon što sam upoznala Nicka to se dodatno pogoršalo. Zajedno bismo jeli sklupčani na kauču ispred televizora, priča Kate.

– Osim toga, često smo izlazili, a redovito sam i pila. Višak kilograma uopće mi nije smetao, no onda su počeli zdravstveni problemi i znala sam da moram nešto poduzeti.

Kate je smanjila porcije i kilogrami su se počeli topiti. Shvatila je koliko je zapostavljala vlastito tijelo i krenula vježbati. S vremenom se, kaže, navikla na vježbanje i ono joj je postalo zadovoljstvo.

– Željela sam izgubiti kilograme na prirodan način bez operacije. Prvo sam svu masnu hranu zamijenila povrćem, a zatim počela vježbati svaki dan. Nakon devet mjeseci težila sam 65 kilograma i stala u konfekcijski broj 10.

Kate je postala pravi fitness fanatik. Vježba svaki dan bez pauze i to po dva sata dnevno.

Svoj put od debeljuce do sportski građene pobornice zdravog života dokumentira i na Instagramu na kojem je prati 43 hiljade ljudi.

– Kad me vide, ljudi automatski pomisle da sam bila na operaciji. Ali nisam. Želim inspirirati i druge žene da krenu mojim stopama i dovedu svoje tijelo u red jer ako sam ja mogla – može svako. Zapravo je vrlo jednostavno: treba jesti manje i zdravije, a vježbati više, kaže Kate.

jutarnji

Related posts