Bivši predsjednik Hrvatske,Ivo Josipović u kratkoj posjeti Cazinu

Nakon što su nekoliko puta ugostili Stjepana Mesića, bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, cazinski antifašisti su danas u Caffe bar Tito održali prijateljski sastanak sa Ivom Josipovićem, koji se trenutno nalazi na USK u radnoj posjeti. Josipović je kasnije zajedno sa svojim timom nastavio put prema Bosanskoj Otoci…

Domaćini su sa Josipovićem razgovarali o trenutnoj situaciji u državi, nezaposlenosti, plaćama, zdravstvu i ostalim problemima koji muče veći dio građana Bosne i Hercegovine.

“Cazin je vrlo lijep gradić”, kaže Josipović u razgovoru za naš portal te dodaje: “Cilj ove posjete Unsko-sanskom kantonu je međusobna suradnja i razgovaranje o problemima koji muče ovdašnje stanovnike.”

Njegovu pažnju je najviše privukla replika spomenika palim borcima NOB-a koja se nalazi u dvorištu kafića, a koja je svojevrsni podsjetnik na spomenik koji je prije nekoliko godina pomaknut iz centra grada zbog odluke Općinskog vijeća o usvajanju plana izgradnje kružnog toka i uređenje Trga Alije Izetbegovića.

“Antifašistička borba i zalaganje su dio naše historije i ne trebamo je zaobilaziti”, smatra bivši predsjednik Republike Hrvatske.

Spomenik, o kojem je Sead Kličić, predsjednik UG “Ja – Josip Brzo Tito”, prije nekoliko godina razgovarao i u radnoj posjeti sa Stjepanom Mesićem u Zagrebu, trenutno se nalazi u gradskom parku. To je, prema antifašistima, pogrešna i bezobrazna odluka jer se gubi izvorna vrijednost samog spomenika.

Josipović je nakon posjete Cazinu krenuo prema Bosanskoj Otoci, te se zahvalio domaćinu na lijepom i ugodnom dočeku.

kladusa.net

Related posts