“Bingo” na meti lopova: Iz kase odnijeli 73.000 maraka

Val teških krađa i razbojništava nastavljen je preksinoć na području Hercegovačko-neretvanskog kantona. Tako su u Mostaru za svega sat razbojnici izveli čak pet pljački.

Prema policijskim informacijama, dvojica razbojnika s kapuljačama na glavi, prijeteći pištoljem, svoj pohod započeli su u ulici Maršala Tita u 19.20 sati kada su upali u kladionicu „Pet plus“, iz koje su uzeli 200 KM, a potom su upali u „Betlive“ u Splitskoj ulici, odakle su odnijeli svega 20 KM.

Nije poznato koliko su novca oteli iz prodavnice „Konzum“ na Aveniji, dok su iz kladionice „Premier“ u ulici Kraljice Katarine odnijeli 1.200 KM.

Nepoznati razbojnici opljačkali su i kladionicu „Millenium“ u Čapljine, odakle su odnijeli 700 KM. Jesu li ove pljačke povezane, pokazat će istraga, koja je u toku.

Dok su mostarski i čapljinski policajci tragali za razbojnicima, MUP-u HNK je iste večeri prijavljena teška krađa u hipermarketu „Bingo“, koja se dogodila oko 20 sati. Krađa je otkrivena uz pomoć videonadzora.

Kako nam je potvrđeno, trojica muškaraca, maskirana fantomkama i naoružana s dvije automatske puške i pištoljem, provalila su u objekt na stražnji ulaz iz kojeg su odvukli metalnu kasu u kojoj su se, kako saznajemo, nalazile 73.000 maraka.

Prema neslužbenim informacijama, pljačka je pomno isplanirana i očito se radilo o profesionalcima, jer na licu mjesta nisu nađeni otisci niti su pljačkaši prepoznatljivi na snimcima.

Jedini trag koji policija ima jeste Audi A4, sive boje, kojim su se pljačkaši udaljili u nepoznatom pravcu. Inače, objekti „Bingo“ u HNK u posljednje vrijeme su vrlo često na meti pljačkaša.

(Avaz)

Related posts