BIHAMK: Oprez na poledicu i odrone na kolovozu

Izdvajaju se putni pravci: Bugojno-Gornji Vakuf-Prozor, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Tomislavgrad i Livno-Kamensko.

Zbog izrazito niskih temperatura dolazi do formiranja poledice na kolovozu, pa se vozači pozivaju na maksimalan oprez. Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Konjic-Mostar, Prozor-Jablanica, Tuzla-Orašje, Bihać-Bosanska Krupa, kao i na putevima na području Sarajeva, Brčkog, Gradačca i Doboja.

Regionalni put Kifino Selo-Ulog, preko prevoja Morine, neprohodan je zbog snježnih smetova, dok se na ostalim putevima u Republici Srpskoj saobraća redovno, ali otežano, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Aktuelni radovi na području Hrvatske, tokom dana usporavaju odvijanje saobraćaja na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Related posts