Bihać: USUB poziva na mirno okupljanje i protestnu šetnju

Pozivamo sve studente, profesore, članove akademske zajednice, medije te građane grada Bihaća na mirno okupljanje i protestnu šetnju u spomen na tragično preminule studentice Univerziteta u Sarajevu, Editu Malkoč i Selmu Agić.

U duhu ove strašne tragedije, koja je pogodila sve građane BiH, ali posebno studentsku populaciju iz koje su nam dolazile Edita i Selma, Unija studenata Univerziteta u Bihaću će sutra (četvrtak) sa početkom u 10:30 h prigodnim „bacanjem“ 21 bijele ruže sa Gradskog mosta na simboličan način obilježiti ovu strašnu tragediju.

Također, kao grupacija koja se prije svega zalaže za prava, interese i zaštitu studentske populacije, nastojimo graditi zdrave vrijednosti u našem društvu, te ćemo kratkom protestnom šetnjom i porukama skrenuti pažnju na objesnu vožnju i objesne vozače koji kontinuirano i bezobrazno krše mnoge zakonske i moralne propise. Na takav način želimo alrmirati policiju, tužilaštvo i sve odgovorne čimbenike na ovaj gorući problem, te poslati jasnu poruku našim kolegama studentima, ali i široj društvenoj zajednici: „BRZINA UBIJA!!!“.

U narednom periodu u saradnji sa MUP-om USK-a, Unija studenata Univerziteta u Bihaću će nizom edukativnih radionica i predavanja nastojati dati svoj doprinos u razvoju svijesti kod populacije mlađih vozača kako bi smo preventivno djelovali na moguće ponavljanje nemilih scena sa sarajevskih ulica. Tim povodom, još jednom Vas pozivamo da svojim prisustvom odate počast ubijenim djevojkama, te zajedno sa nama iz Bihaća u ostatak BiH pošaljete jasnu poruku: „BRZINA UBIJA!!!“

Related posts