Bihać: U novootvorenom Home & Garden centru Westal posao dobilo 20 radnika

Grupacija Čavkunović BP koja zapošljava preko 180 radnika otvorila je danas u Bihaću vrata savremenog Home & Garden centra Westal. Riječ je o novom objektu grupacije Čavkunović BP u kojem je posao dobilo 20 radnika i sa 20 radnika u istoimenoj poslovnicu Sanskom Mostu čini okosnicu grupacije. Novootvoreni centar danas je posjetio i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, istaknuvši da je svako novo radno mjesto u Bihaću veliki uspjeh i potvrda da privatni kapital ima snagu da razvija privredu Bihaća.

„ Investicija u ovaj objekat iznosi 1,6 miliona KM i hvala grupaciji Čavkunović BP koja investira u svoj grad .Treba nam investicija i novih radnih mjesta, ali istovremeno moramo otvoriti priču oko visine plata u privatnom sektoru koje bi trebale biti primjerene vremenu u kojem živimo. Pomogli smo i ovoj firmi oko svih potrebnih dozvola i svi koji ulažu u svoj grad moraju imati podršku lokalnih , ali i svih nivoa vlasti „-kazao je gradonačelnik Galijašević.

Prema riječima Adnana Kurtovića, tehničkog direktora firme Westal, uskoro kreće ulaganje u završetak vrtnog centra, a u postojećem objektu kupci mogu pronaći preko 10.000 artikala za kuću.

Related posts