Bihać: Komrad i Vodovod uspješno realizirali projekte iz sredstava eko naknade

Bihaćka javna preduzeća Komrad i Vodovod uspješno su implementirala dva projekat iz sredstava eko naknada za 2014 i 2015.godinu Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a.
Gradu Bihaću odobrena su sredstva u iznosu od 250.240 KM, od čega je za izradu Plana upravljanja otpadom grada Bihaća i izgradnju reciklažnog dvorišta odobreno 109.200 KM, a za ugradnju regulatora pritiska u vodovodnu mrežu centralne gradske zone grada Bihaća izdvojeno 141.040 KM.

Oba realizirana projekta danas su obišli predstavnici gradske uprave Bihaća i resornog ministarstva, istaknuvši zadovoljstvo uspješno reliziranim projektom koji će unaprijediti proces integralnog upravljanja otpada i zaštite okoline, odnosno regulisati pritisak u glavnom cjevovodu za centralnu gradsku zonu i smanjiti kvarove i gubitke vode.

“Ovo je dobar primjer kako se sredstva iz eko naknada mogu utrošiti na projekte koji za cilj imaju smanjenje troškova u Vodovodu i kvalitetnom uklanjanju i recikliranju otpada u Komradu. Do sada je grad Bihać od 2012.godine iskoristio preko 600.000 KM od eko naknada za razne projekte i dobar smo primjer kako kvalitetnim projektima poboljšavamo rad naših javnih preduzeća”-kazao je Jasmin Stambolija,načelnik Služe za komunalne dijelatnostivode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove.

Related posts