Bezazlena pojava koja mnoge živcira: Trikovi koji će zaustaviti štucanje

Koliko se puta desilo da dobijete napad štucanja, a da u tom trenutku nisu pomogli zadržavanje daha, ni ispijanje vode.

Štucanje se javlja nakon naglog i iznenadnog suženja dijafragme koj je primarni mišić disanja, odmah poslije pluća. Prirodni lijekovi protiv ove pojave djeluju tako da stimuliraju vagus nerv koji rangira osjet od ukusa do temperature.

Evo šta biste mogli probati kad vas napadne štucavica.

Snaga kardamoma Ovo je jedan od efektnijih lijekova za štucanje. Dodajte kašiku kardamoma u prahu u pet šolja vode i pustite da lagano ključa oko deset minuta. Iscijedite tečnost i pijte kad se ohladi. Napitak će opustiti mišiće dijafragme, što će zaustaviti štucanje. Lijek će zaustaviti i štucanje uzrokovano alkoholom i pomoći da ga izbacite iz organizma.

Đumbir Žvaćite đumbir. Njegov okus za mnoge je neprijatan i žestok, ali pomoći će.

Maslac od kikirikija je lijek koji najbolje pomaže kod djece jer najmlađi obično ne žele probati nove i neobične ukuse. Kašika maslaca od kikirikija zaustavit će štucanje.

Papaja Štucanje može biti simptom problema sa probavom, a u tom slučaju papaja ga rješava. Na tržištu postoje tablete na bazi papaje, ali vi možete i jesti svježu.

Jogurt i so U čašu jogurta dodajte kašiku soli i miješajte dok se potpuno ne istopi. Polako uzimajte lijek.

Kocka šećera je sjajan lijek za djecu. Jednostavno im dajte kocku šećera i kažite im da je lagano žvaću dok se ne istopi.

Vodu nemojte piti “na ex” nego u malim gutljajima. Dijafragma će se opustiti nakon nekoliko kratkih gutljaja zaredom.

Jabukovo sirće Kašika jabukovog sirćeta gotovo trenutno će zaustaviti štucanje.

Related posts