Baždarević: Podbacili su svi igrači i ja zajedno s njima

Selektor reprezentacija BiH Mehmed Baždarević rekao je nakon poraza od Belgije rezultatom 4:0 da je podbacio i on, ali i igrači.

– Tako mnogo loših pasova, grešaka… Podbacili su svi igrači, ali i ja zajedno s njima. Ključni igrači nisu vukli ostale naprijed. Kolektivno smo imali jako lošu večer. Ova utakmica je za nas bila džoker u kojoj mnogo možemo dobiti. Ovo moramo brzo zaboraviti i spremiti se za Kipar – rekao je Baždarević.

Selektor je naglasio da smo mogli i bolje odigrati, ali je najvažnije da se spremimio za Kipar.

– Težak poraz. Sve smo vidjeli na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu kada nam je nedostajalo svega, agresivnosti, borbenosti. Napravili smo puno tehničkih grešaka za ovakav nivo, gubili lopte bez da i nismo napadnuti. Oni su imali puno i sreće da lagano daju golove. No, zaslužena pobjeda. Imali smo i mi nekih šansi da bude drugačije. Promašili smo utakmicu – govorio je Baždarević na oficijelnoj press konferenciji.

Istakao je i da su odigrana tek dva kola, te da je Belgija favorit za prvo mjesto u grupi, ali i da još ništa nije gotovo, te da je rano govoriti o tome da će se BiH i Grčka boriti za drugo mjesto, odnosno plasman u baraž.

Related posts