Baždarević objavio spisak za Estoniju: Pozvano 26 igrača

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je spisak igrača za prvi susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine odigrati u Rusiji.

Kvalifikacije otvaramo utakmicom protiv Estonije u okviru 1. kola kvalifikacija, a meč će se odigrati na stadionu Bilino Polje u Zenici.

“Ovo je važan momenat za naš fudbal, jer zvanično počinje kampanja za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Estonija je kvalitetan i nezgodan protivnik. Neće biti lako i bitno je da se profesionalno i odgovorno spremimo. Moramo sve učiniti da prvi korak bude čvrst i jak. Moramo biti spremni na veliku borbu”, kazao je selektor na početku izlaganja.

Na spisku se nalaze tri golmana i 23 igrača. Selektor je pozvao četiri igrača koja su dodatno na spisku u slučaju da neko otpadne, je kako kaže, “lakše je otpisivati, nego dopisivati imena.”

Za ovaj susret selektor Baždarević je pozvao sljedeće igrače:

Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Senad Lulić, Emir Spahić, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Marin Aničić, Edin Cocalić, Haris Medunjanin, Mario Vrančić, Danijel Miličević, Haris Duljević, Armin Hodžić, Milan Đurić, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić, Edin Višća, Edin Džeko, Vedad Ibišević.

Dodatno su pozvani: Mateo Sušić, Gojko Cimirot, Srđan Grahovac, Tomislav Tomić.

Na pitanje zašto nema Tine Svena Sušića, selektor je kazao da je razlog zašto njega nije pozvao taj što Sušić nije igrao prijateljske mečeve za BiH u ovoj godini.

Pored Estonije, zajedno sa nama u kvalifikacionoj grupi H nalaze se Belgija, Grčka, Kipar i Gibraltar.

Nakon susreta sa Estonijom, u 2. i 3. kolu igrat ćemo protiv Belgije u gostima (7. oktobar) i protiv Kipra kući (10. oktobar).

klix.ba

Related posts