Baždarević: I nakon pobjede nad Estonijom sam oprezan i povučen

Selektor nogometne reprezentacije BiH Meša Baždarević je konferenciji za novinare nakon večerašnje pobjede nad Estonijom kazao kako je i nakon pobjede i rezultata još uvijek oprezan i povučen.

“Mislim da sam i večeras povučen kao i sinoć. Sasvim sam oprezan da iskren budem. Očekivao sam tešku utakmicu, još težu. Da li je rezultat olakšao naš posao, ali mislim da oni neće gubiti sve utakmice ovim rezultatom. Mi smo dali na vrijeme golove i ono što smo željeli smo postigli”, izjavio je Baždarević.

On je dodao da je recept večerašnje igre iskrena borba koja je rezultirala velikom pobjedom.

“Bilo je važno dobro startati, a bilo je perioda kada smo igrali opušteno i znali smo da će pobjeda biti naša. Belgija nas čeka, sada ćemo proslaviti ovu pobjedu, a poslije ćemo nastojati što bolje da dočekamo Belgiju i Kipar u Zenici”, dodao je selektor Baždarević.

Posebno je zadovoljan igrom Pjanića, ali je dodao da ipak mora biti kao i svi drugi timski igrač. Večeras je debitirao i Danijel Milićević sa čijom igrom je selektor Baždarević zadovoljan.

“Zadovoljan sam što je ušao i namjestio jedan gol sa kvalitetnim pasom. Sada će vrijeme pokazati. Mislim da je to momak koji je zaslužio da mu se da pažnje i vjerujem da će on biti osvježenje u ovim kvalifikacijama”, zaključio je Baždarević.

Related posts