Bajkeri se družili na obalama Sane

Preko dvije stotine motorista iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine sudjelovalo je na 12. po redu motorijadi koja je u danima proteklog vikenda održana u Sanskom Mostu. Centralno mjesto okupljanja popularnih bajkera bio je lokalitet pored obale rijeke Sane, u naselju Šejkovača, gdje je formiran moto-kamp Prema riječima Melise Hadžić, predsjednice Moto-kluba “Sana”, ovaj već tradicionalni događaj je i ove godine u potpunosti opravdao očekivanja, a sve je proteklo u ugodnom druženju bajkera i ostalih građana, te kupanju u Sani.

Motoristi i njihove moćne mašine su se po dolasku u Sanski Most odmarali u hladovini uz žubor rijeke Sane, da bi u predvečerje protekle subote, uz zaglušujuću buku, svoje ljubimce provezli kroz grad. Sanjani su radoznalo zagledali motocikle najpoznatijih svjetskih marki kao što su harli dejvidson, honda, jamaha, suzuki, kavasaki… Našlo se tu i nekoliko oldtajmera od kojih je najviše pažnje privukao stari BMW sa prikolicom, svima dobro poznat iz partizanskih filmova. Izglancani dvotočkaši djelovali su impresivno na poslijepodnevnom suncu, a motoristi su, zadivljenim posmatračima, demonstrirali neke od svojih vještina kao što je pravljenje krugova na asfaltu uz mnogo dima ili vožnja na zadnjem točku motocikla. Savršeno simetrični krugovi na sanskim ulicama načinjeni od tragova guma ostaće izvjesno vrijeme uspomena na ovogodišnju motorijadu.

Po običaju druženje je krunisano rok koncertom u okviru kojeg se mnogobrojnim posjetiocima predstavilo nekoliko mladih rok bendova. Druženje bajkera potrajalo je dva dana, bilo je neobično živo i zanimljivo, a organizatori su najavili da će sanska motorijada naredne godine biti još bolja i masovnija.

Related posts