Pedesetjednogodišnji Alen Osmančević podlegao je sinoć uslijed teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći, koja se u poslijepodnevnim satima dogodila u mjestu Ostrožačko brdo kod Cazina.
Kako nam je potvrdila Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona, nesreća se dogodila jučer oko 16.15 sati na magistralnom putu Mihaljevac – Ostrožac, kada je 21-godišnji vozač automobila izgubio kontrolu nad vozilom, te sletio s ceste.

– Uzrok nesreće je najvjerovatnije neprilagođena brzina uslovima na cesti, zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom. Tom prilikom su teško povrijeđena dva putnika iz automobila, koji su prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, kako bi im se pružila ljekarska pomoć. Jedan od putnika je nekoliko sati nakon nesreće podlegao povredama – kazala je Galić.

Kako Faktor saznaje, Osmančević, koji se u trenutku nesreće nalazio na mjestu suvozača, u bolnici je preminuo sinoć u 22.08 sati. Osim njega, povrijeđena je i putnica Mirsada Osmančević (50). Ona je zadržana u bolnici na daljem liječenju.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci iz Cazina.