Apel za pomoć porodici Selimagić iz Ljusine

Aktivisti organizacije SADAKA zajedno sa našim prijateljima iz Graza, obišli su porodicu Selimagić iz Ljusine, općina Bosanska Krupa koja živi u vrlo teškom stanju.

“Naši prijatelji iz Graza koji redovno učestvuju u našim aktivnostima i projektima, zatražili su da odemo na teren, do porodice Selimagić iz Ljusine, i da se uvjerimo u teško stanje u kojem živi ova porodica, te da objavimo apel za pomoć i pozovemo naše prijatelje da pomognu koliko mogu kako bi olakšali život i pomogli oko liječenja bolesnog Samira”, navode u HO SADAKA.

Prilikom izlaska na teren uručili su paket sa namirnicama i upoznali se o vrlo teškom stanju u kojem ova porodica živi. Naime, Selimagić Samir, 77’ godište, teško je bolestan i živi sa svojom suprugom i kćerkom u kući koja je neuslovna za život, bez ikakvog redovnog primanja. Nemaju vode niti kupatila. Struju koriste od Samirovog oca. Imali kravu ali je prodali zbog pokrivanja troškova liječenja. Imaju nešto luka i krompira za prodati, što su sijali u svojoj bašti. Porodica preživljava od poljoprivrede i radeći u dnevnice drugima.

Samir je učesnik rata, nezaposlen je i teško bolestan. Dosad imao 4 operacije, slijedi peta. Samirova medicinska dokumentacija u prilogu, ostala upućena na komisiju.

Samiru su potrebna sredstva za liječenje, koja nije u mogućnosti sam sebi prikupiti, te poziva dobre ljude da mu pomognu. Odlasci u bolnicu, lijekovi, osnovne životne namirnice, higijenske potrepštine, opremanje djetet u školu, sve je to potrebno ovoj porodici. Samirova kćerka polazi u 7. razred, nema knjiga i ostalog pribora. Vrlo dobar je učenik i voljela bi imate sve kao i druga djeca koja ide snjom u razred.

Svi koji žele i mogu pomoći ovu porodicu, mogu to učinuti direktno na račun ove porodice, koji je otvoren u: KIB BANKA 6278690000185553, na ime SELIMAGIĆ SAMIR.

“Molimo Milostivog Gospodara da olakša ovoj porodicu njihovo teško stanje, a sve one koji pomogno neka im Milostivi podari svako dobro u životu i ovoga i budućeg svijeta”, navode u HO SADAKA.

Related posts