ANTE KOTROMANOVIĆ: “Zbog poruka Dodika i Nikolića, Hrvatska mora alarmirati EU i NATO!”

Ante Kotromanović, bivši ministar obrane Hrvatske, kazao je sinoć u emisiji “Otvoreno” Hrvatske televizije da očekuje brzu i oštru reakcije hrvatske diplomacije u vezi sa porukama koje su jučer odaslana iz Banje Luke na proslavi Dana Republike Srpske.

“Očekujem da koliko sutra naše Ministarstvo vanjskih poslova reagira na ono što se danas moglo čuti u Banja Luci. Nije tu problem šta je rekao tamburaš Milorad Dodik, jer je on nebitan. Problem je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i ono što je on rekao, ili nagovijestio”, kazao je Kotromnanović.

“Hrvatska kao članica Europske Unije mora kazati da nema otvaranja poglavlja o vanjskoj politici za Srbiju dok ona vodi ovakvu agresivnu poltiku prema Bosni i Hercegovini.

Mi sa svojim prijateljima u Europskoj Uniji i NATO Savezu, prije svih Njemačkom, Francuskom i Velikom Britaniju moramo poslati jasnu poruku Srbiji u vezi sa njenom regionalnom politikom. Ponavljam, nije problem tamburaš (Dodik), koji svako malo nervira pola Europe,. problem su oni u Beogradu koji ga podržavaju u takvoj politici.”

(SB)

Related posts