Anis Bojić najbolji sportista Sanskog Mosta

Anis Bojić, igrač RK „Sana 7“ proglašen je za najuspješnijeg sportistu Sanskog Mosta za 2016 godinu. Tradicionalna svečanost održana je sinoć u sali „Kino Sana“ uz prisustvo brojnih sportista, sportskih radnika i građana.

Mladi Bojić je najbolji igrač i strijelac kluba, igra na poziciji lijevog beka, a u protekloj polusezoni Prve lige Federacije BiH u prosjeku je davao po 10 golova po utakmici i s ovim prosjekom jedan je od najboljih igrača lige. Proteklih godina uspješno je nastupao za bh premijerligaša RK „Prijedor“, a potom je branio boje RK „Bihać“, sa kojim je osvojio 3. mjesto u Prvoj ligi.

Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji u loptačkim sportovima je Muhamed Jagurdžija-NK „Podgrmeč“, a u borilačkim sportovima Dursum Hasanić –Tekvando klub „Galaja“. Za najuspješnijeg trenera proglašen je Husein Bećirević-Tekvando klub „Galaja“ . Najbolja muška ekipa u loptačkim sportovima je RK „Sana 7“, a ŽKK „Sana“ je najuspješnija ženska ekipa u loptačkim sportovima.

Za najuspješniju ekipu u ženskoj kategoriji u ostalim sportovima žiri je proglasio KK „Hurije“ , a ekipu čine: Lejla Demirović, Hanadi Lihovac i Rejhana Beširević. Za najuspješniju ekipu u muškoj konkurenciji u ostalim sportovima proglašen jeTekvando klub „Galaja“. Najuspješniji junior u loptačkim sportovima je Jasmin Cerić – talentirani golman Rukometnog kluba “Sana 7”, a u ženskoj konkurenciji nogometašica Velida Avdić .

Najuspješniji junior u borilačkim sportovima je Ajdin Šahman-TKW „Galaja“, a iz istog kluba dolazi i najbolja juniorka Lejla Biščević. Na prijedlog Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Sanski Most dodjeljena su priznanja za najupješnije sportiste u kategoriji osoba sa invaliditetom. Najuspješnija je ženska ekipa ovog Saveza, a najuspješnija muška ekipa KIK „Sana“ . Najuspješnija sportašica je Šuhra Zukanović, a sportista Refik Ibragić. Najuspješniji trener je Dževad Salešević, sportski radnik je Amir Ramić, a posebno nadareni sportista je Besim Dedić.

Uručena su i posebna priznanja za ostvarene sportske rezultate u školskom sportu na prijedlog Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja općine Sanski Most. U konkurenciji osnovnih škola najupješniji sportista učenik u ženskoj konkurenciji je Aldina Vukalić – OŠ „Fajtovci“, a u muškoj konkurenciji Almedin Karajković, OŠ „Skrender Kulemnović“.

U konkurenciji srednjih škola najupješniji sportista učenik u ženskoj konkurenciji je Amina Ališković, a u muškoj konkurenciji Ervin Ćatić – Srednja mješovita škola. Na svečanosti su uručene diplome i sportskim perspektivama Sanskog Mosta, a to su: Amina Kadirić, Abdel Savanda i Mersin Baltić – Džudo klub „Sana“, Nermin Alagić i Tarik Cerić-NK „Podgrmeč, Alejna Lasić i Amela Jakupović-ŽKK „Sana“, Edvin Cerić-OKK „Sana“, Almina Kazić, Muharem Alagić -TKW „Galaja“, Larisa Turkanović i Ammar Begović – KK“Hurije“, Isak Halilović- NK „Rudar“ i Nail Selman-RK „Sana 7“.

Dodjeljene su i specijalne nagrade pojedincima i kolektivima za osvojene odlične rezultate i velikom doprinosu za razvoj sporta u sanskoj općini, Nagrađeni su: Lejla Demirović, Nermin Konjević i Sarah Tatarić –KK „Hurije“, Elma Hasić i Muhamed Kolaković -Džudo klub “Sana“ , Jasmin Bešić i Merisa Omerović košarkaške sudije , Aldina Zulić- ŽKK „Sana“ , Kenan Kazić- TKW „Galaja“ i Haris Halkić nogometni sudija .

Posebno priznanje za fer plej dobile su mlađe selekcije OKK „Sana“ , a za postignute vrhunske rezultate u atletici Ekrem Jakupović – Atletski klub „Sana“. U kategoriji sportski radnici prizanja su dobili Mehmed Merdanović- Konjički klub “Potkovica“ , Sead Krupić-NK „Rudar“ i Reuf Mujagić-RK „Sana 7“ .

Posebno priznanje Sportskog saveza općine Sanski Most dodjeljena su novinarima i fotoreporterima koji su svojim izvještavanjem sa sportskih događaja dali doprinos u promociji i razvoju sporta, a nagrađeni su Emir Tabaković , Besim Islamčević i RTV „SANA“ .Svečanostsu uveličali učenici Muzičke škole Sanski Most Benjamin i Nađa Zukić – klavir, Elma Ramić, Sara i Erna Sijamhodžić – flauta i Ishar Krupić – harmonika. – piše inmedia.

Related posts