Anel Gubelić glavna faca u školi i gradu: Dječakovo tijelo kao magnet

Dječak Anel Gubelić iz Sanskog Mosta “glavna faca” je u školi, ali i kod sugrađana i dalje izaziva veliko interesovanje, jer njegovo tijelo djeluje kao magnet i na njega se lijepe metalni predmeti, pa čak i keramika.

Ovu neobičnu sposobnost otkrio je prije nekoliko godina, ali tada niko tome nije pridavao pažnju.

I novinar “Nezavisnih” se tokom posjete ovoj porodici uvjerio kako se sa lakoćom na tijelo ovog dvanaestogodišnjaka lijepe razni predmeti od metala: viljuške, kašike, novčići, pa čak i daljinski upravljači, mobilni telefoni i drugi predmeti. Dječakovi roditelji su u početku mislili da im je sin pun mašte, jer im je pričao kako ima neobične sposobnosti, u što oni nisu vjerovali.

Na njihovo iznenađenje, prije izvjesnog vremena uvjerili su se kako je sve istina.

“Anel je jednom prilikom došao do nas, skinuo majicu i na svoje tijelo počeo stavljati viljuške, kašike i noževe. Nisam mogao vjerovati da nijedan od tih predmeta nije pao s njega, bili su nekom tajnovitom silom prilijepljeni za njegovo tijelo”, kaže Denis Gubelić,dječakov otac.

Dodaje kako su se u početku zabrinuli, ali da su se potom informisali kako i drugi ljudi posjeduju slične sposobnosti.

“Rekli su mi kako Anelovo tijelo proizvodi magnetno polje koje jednostavno privlači predmete. Liječnici su mi rekli kako njegova energija mora pravilno da se usmjeri i da ne bi smio da bude u blizini aparata koji rade na principu magnetnog polja”, kaže Gubelić.

On je mišljenja kako Anel posjeduje i bioenergetska svojstva, ali o tome sud tek treba da daju stručnjaci.

Anel je odmalena živahan te njegovu veliku energiju osjete svi koji se nađu u njegovoj blizini.

Dječak s ponosom kaže kako mu prija što ga znaju svi u školi, a svoje vršnjake neprestano impresionira neobičnim sposobnostima.

Inače, ovaj dječak nije jedini s tim fenomenom u BiH, pa ima nekoliko primjera od petogodišnjaka do starijih ljudi, raznih zanimanja, na čije se tijelo lijepe predmeti od metala. – pišu nezavisne.

Related posts