Amina Majetić, mlada, svestrana Cazinjanka koja osvaja austrijsku muzičku scenu

24-godišnja Amina Majetić rodom je iz Cazina, ali već dugo živi u austrijskom gradu Klagenfurt i s ponosom možemo reći da je ova Cazinjanka dosta popularna van granica naše države.

Majka joj je iz Puškara, a otac iz Majetića, a Amina je naslijedila ono najbolje od oboje. Ova mlada djevojka je izuzetno talentovana, vrijedna i uspješna u onome čime se bavi. amina3Studira psihologiju i filozofiju, govori pet jezika, pjeva sevdalinke i zabavne pjesme, piše, vodi radio programe i radi kao promoterka na promocijama knjiga. Prošle godine u konkurenciji od 70 takmičarki osvojila je treće mjesto na Izboru za kraljicu i kralja austrijske narodne nošnje za regiju Karnten.amina1

Pobjeđivala je na festivalima pop muzike u BiH, Sloveniji i Srbiji, a članica je i benda s kojim često nastupa. U Sloveniji, gdje je nekada živjela, objavila je knjigu pjesama, pod nazivom “Sve ili ništa”, koja je pozitivno ocijenjena od strane književnih kritičara i koju je uspješno promovirala u Sloveniji i Austriji. Upravo je počela s pisanjem nove knjige, koja će, sigurni smo, biti čitanija od prve.

Amina se prije dva dana vratila iz Portugala, gdje je kao predstavnica Austrije učestvovala na međunarodnom muzičkom festivalu, te osvojila glavnu nagradu Grand Prix. Prije toga učestvovala je i na muzičkom takmičenju u Sloveniji, gdje je ova lijepa, mlada, svestrana Cazinjanka osvojila nagradu za najboljeg tuđeg izvođača. amina2

Do sada je snimila nekoliko pjesama, a posebno izdvajamo numeru “Ne pije se voda sa svakog izvora”, za koju je tekst napisao Hajrudin Hari Varešanović. U saradnji sa TV Hayat snimljen je i spot za pjesmu, koji vam donosimo u prilogu. Na nekim pjesmama sarađivala je i sa našim Nerminom Puškarom, a uskoro očekujemo i njen prvi CD, za koji je otkrila da će se sigurno zvati kao i njena prva knjiga – “Sve ili ništa”.

Related posts