Američke foke u Bihaću: Održan trening samoobrane za žene

Naime tim za civilno-vojnu suradnju Ambasade SAD-a u BiH je u suradnji s Američkim kutkom u Bihaću i Kickboxing Centrom “Bihać” organizirao dvosatni kurs samoodbrane za žene u gradu Bihaću. Kurs su vodili instruktori mornaričkih foka (Navy Seals) i Zelenih beretki (US Green Berets). Kurs je do sada organiziran u nekoliko gradova u BiH, a dio je programa osnaživanja žena u BiH.

Učesnice kursa su imale priliku da nauče osnovne poteze u izbjegavanju fizičkog nasilja nad njima u smislu napada na ulici ili na drugim javnim mjestima.

Ovo je prvi put da se ovakav kurs organizirao u Bihaću i orgnaizatori se nadaju da će se nastaviti i u budućnosti.

Nakon kursa, a u suradnji s organizacijom ”Spirit of America”, organizirana je zakuska, te zajedničko druženje. Kurs je održan 09.03.2017. godine u periodu 17:00-19:00 sati u dvorani Sportskog centra ”Kovačević”.

Zahvalnost za uspješnu organizaciju kursa ispred organizatora Američkog kutka ide Sportskom centru Kovačević, Suadi Kovačević i polaznicama časova pilatesa i aerobika, članicama Kickboxing centra Bihać odnosno Tae bo grupi i trenerici Iris Delić-Kajdić, te svim ostalim damama koje su izdvojile svoje slobodno vrijeme i učestovale u kursu. – piše usn.ba

Related posts