Ambasador R Turske u BiH boravio u posjeti premijeru USK i gradskoj upravi Bihaća

Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić organizirao je danas, u Bihaću, prijem za ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koca .

Delegaciju, na čelu sa ambasadorom, premijer Rošić te predsjedavajući Skupštine USK Nijaz Hušić, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Sanela Ćenanović i ministar privrede Ilfad Medić, upoznali su sa aktualnom situacijom na ovom područjom. Premijer Rošić prezenzirao je potencijale Unsko-sanskog kantona te izrazio zahvalnost Turskoj, koja je pomogla niz projekata na ovom području.
– Razgovarali smo o projektima koji su realizirani na prostoru Kantona i općina. Bilo je govora i o projektima za budući period, prvenstveno u oblasti poljoprivrede i turizma, kazao je nakon sastanka premijer kantona.

Ambasador Koc kazao jeda je vrlo zadovoljan susretom, jer je razgovor bio izuzetno konstruktivan.
– Imali smo priliku da razmijenimo mišljenja sa u vezi s tim koje bi to oblasti mogle biti u fokusu naše buduće saradnje, odnosno koji su to potencijali koje USK nudi za turske investitore. Iskazana je uzajamna volja i spremnost da se na sveobuhvatan način identificiraju i razviju ozbiljni projekti koji će na najbolji način na terenu, u konkretnim brojkama, preslikati dobru političku saradnju između dvije zemlje. To je moguće kroz sektor privrede i ekonomije i budući razgovari će biti usmjereni ka ostvarivanju te vrste projekata, kazao je ambasador R Turske u BiH.

U sklopu posjete Unsko-sanskom kantonu NJ.E. Haldun Koc, ambasador Republike Turske u BiH posjetio danas gradsku upravu Bihać i u razgovoru sa Šuhretom Fazlićem, gradonačelnikom Bihaća upoznao se o prednostima i pogodnostima za investiranje u grad Bihać, sa posebnim akcentom na saradnju i prijateljstvo koje ima grad Bihać i nekoliko gradova i općina u Turskoj.

Related posts