Advokatica porodica Agić i Malkoč: Da je Sefić priznao krivicu to bi bilo saučešće i žaljenje

Advokatica Adela Duraković koja zastupa porodice Edite Malkoč i Selme Agić, a koju je tokom iznošenja uvodnih riječi na suđenju Sanjinu Sefiću njegov advokat Kerim Čelik prozvao zbog medijskih istupa optužujući je da glumi sudiju, kazala je da saučešće koje je Sefić ranije izrazio porodicama nije iskreno i da bi sve bilo drugačije da se izjasnio krivim.

“Mediji su me pozvali da dam izjavu nakon što je Sefić porodicama izrazio saučešće. Imam pravo na mišljenje, a moje mišljenje je da saučešće nije iskreno jer niz radnji koje su se desile meni kao advokatu pokazuju da nije bilo nikakvog kajanja. To smatraju i porodice jer im se nikad niko nije obratio. Izgubili su djecu, ja sam na njihovoj i na strani istine i ako treba svaki dan ću davati izjave medijima jer su porodice u teškom stanju. Edita i Selma nisu i neće biti zaboravljene. Postupak je krenuo u pravom smjeru i mislim da se Sefić izjasnio krivim da bi to bio neki vid saučešće i žaljenja”, kazala je Duraković.

Osvrčući se na tvrdnje advokata Čelika da je nalaz saobraćajnog vještaka dopunjen i da je promijenjen smjer Editinog i Selminog kretanja, Duraković je kazala da je činjenica da je Sefić udario studentice na pješačkom prelazu dok je na semaforu bilo zeleno svjetlo za pješake bez obzira s koje strane su prelazile cestu.

U stalnom kontaktu sa porodicom stradalih djevojka su i članice neformalne grupe studentica psihologije koje su prisustvovale današnjem čitanju uvodnih riječi, ali ne u punom broju jer, kako kažu, za to u sudnici nisu bili obezbijeđeni uslovi.

“Izbor porodica da danas ne dođu je opravdan, a mi imamo istu ulogu kao i oni, a to je da pratimo rad Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva. Ovdje smo jer su svi korumpirani i ne rade posao kako treba, a ljudi ginu na ulicama. Dvije studentice nisu mogle prisustvovati čitanju završnih riječi jer sudnica nije bila prilagođena za sve one koji su htjeli da dođu, a ušle su prijateljice i rođaci porodice Sefić. To je bešćutan izraz nepoštovanja prema onima koji se bore da Editina i Selmina smrt dobije smisao”, kazala je Lamija Spahić, članica neformalne grupe studentica psihologije.

Klix.ba

Related posts