Advokat: Schumacher ne može da hoda

Advokat Michaela Schumachera rekao je danas da sedmostruki šampion Formule 1 ne može da hoda poslije povrede koju je zadobio u nesreći na skijanju.

Kako je prenio BBC, advokat Felix Damm predstavio je pred sudom, u tužbi protiv njemačkog magazina Bunte, informacije o tome u kakvom je stanju Schumacher.

Taj magazin je prošlog Božića, pozivajući se na jedan izvor, objavio da Schumacher može da hoda uz pomoć fizioterapeuta i da može da podigne ruku, ali je advokat danas rekao da četrdesetsedmogodišnji bivši vozač Ferrarija ne može da stoji ni uz pomoć medicinskog osoblja.

Schumacherov agent Sabine Kehm je prošlog decembra negirala navode lista.

“Nažalost, primorani smo da zbog nedavnog izvještaja u medijima razjasnimo da su tvrdnje da Michael ponovo može da hoda, neistinite. Takve spekulacije su neodgovorne i daju lažnu nadu ljudima”, navela je tada Sabine Kehm u saopštenju.

Schumacher je 29. decembra 2013. godine pretrpio nesreću na skijanju u Francuskoj, poslije čega je mjesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. i iz Grenobla prebačen u Lozanu. On je u toj nesreći pretrpio oštećenje mozga, i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su rijetke.

Bivši direktor Ferrarija Luca di Montezemolo u februaru je rekao da “novosti koje ima nažalost nisu dobre”.

Related posts