8. tradicionalne atletske utrke „Velika Kladuša 2017“

Velikokladuški Atletski klub „Krajišnik“ bio je domaćin i organizator 8. već tradicionalne atletske utrke „Velika Kladuša 2017“. Na ovogodišnjoj utrci nastupilo je 167 natjecatelja u različitim kategorijama a oni su dolazili iz pet zemalja, i to BiH, Hrvatske, Njemačke, Mađarske i Slovenije. Utrke su održane na gradskim ulicama Velike Kladuše kojima je start i cilj bio u centru grada. Ovogodišnju utrku koju je inače pratila kiša, otvorila su djeca iz lokalnog Udruženja „I mi postojimo“ U utrkama su učestvovala djeca svih uzrasta, njih 96 a bodovala se utrka na hiljadu metara. U ovoj utrci kod muškaraca najbolji je bio Anel Dolić iz AK „Krajišnik“ sa vremenom 2:12.

Identično vrijeme ostvario je drugoplasirani Amir Karalić također iz AK „Krajišnik“ dok je treće mjesto osvojio Edin Mustedanagić iz Nogometne škole „Zvijezda“ Velika Kladuša sa vremenom 2:15. Kod djevojaka najbolja je bila Berina Murić iz AK „Krajišnik“ sa vremenom 2:25 što je bilo osmo vrijeme u utrci. Drugo mjesto sa identičnim rezultatom osvojila je Hana Omerčević iz AK „Maratonac“ Cazin, što je bilo deveto vrijeme u utrci. Treće mjesto osvojila je Mejrem Mustedanagić iz AK „Krajišnik“ sa vremenom 2:29 što je bilo jedanaesto vrijeme utrke.U glavnoj utrci na 5.000 metara nastupio je 71 takmičar a najbolji među njima su: (1) Tanas Janos Nagi (Mađarska) sa vremenom 15:15. (2) Zoran Žilić iz AK „Kvarner“ Rijeka. (3) Božidar Vujić AK „Prijedor“. Peto vrijeme ostvario je Nevres Hairlahović iz Cazina koji je ujedno i pobjednik u maratonu USK-a.

U ovoj utrci na 5.000 metara najbolje rezultate kod žena ostvarile su (1) Lucija Kimani iz AK „Prijedor“ a ovo je osmi rezultat utrke. (2) osvojila je Helen Csonga što je dvanaesti rezultat utrke dok je Saška Jeličić iz AK „Otpisani“ osvojila (3) mjesto a trideseto ove utrke. Najbolja Kladuščanka u ovoj utrci bila je (7) Zineta Delanović koja je ostvarila 46-to vrijeme glavne utrke. Najbrojniji učesnici u ovim utrkama bili su atletičari AK „Krajišnik“ dok je Atletski klub „Maratonac“ Cazin nastupio sa dvadeset svojih mladih atletičara. Svi učesnici dobili su medalje a najbolji i novčane nagrade. Organizator je učesnicima obezbijedio lunch pakete i osvježenje. Kiša i loše vrijeme utjecali su na broj učesnika, prisustvo većeg broja publike ali i na organizaciju koja je ipak bila na zavidnom nivou. – piše reprezent.ba

Related posts