Daily Mail: Kćerka kriminalca i zločinca Arkana uživa u raskoši

Njen otac bio je među najstrašnijim vojnim zapovjednicimana na svijetu, a poginuo je u kiši metaka, prije nego što je izašao pred Haški tribunal“, započinje Daily Mail svoj tekst o Arkanu, Ceci i njihovoj kćerci Anastasiji.

„Sada bogata kćerka srpskog paravojnog vođe, koji je bio uključen u masovna ubistva Hrvata i Bošnjaka tokom 90-tih godina, živi na visokoj nozi.

Slike Anastasije Ražnatović, koja ima 18 godina, svjedoče o njenom luksuznom životu, a izgledom podsjeća na Kim Kardashian. Njen otac, pljačkaš i osnivač krvoločnih Arkanovih tigrova, stekao je ogromno bogatstvo prije svoje smrti u januaru 2000. godine.“

Daily Mail dalje piše kako je majka Anastasije ‘pop zvijezda’ Svetlana Ražnatović Ceca, koja je upoznala Arkana kada je nastupala za njega i njegovu jedinicu, te kako je ona velika zvijezda u Srbiji.

Anastasija ima 465 hiljada pratilaca na Instagramu, a punoljetstvo je proslavila priredivši raskošnu zabavu u Beogradu u hotelu Hyatt, gdje je stotine gostiju pilo šampanjac do kasno u noć, piše britanski portal.

Daily Mail dalje opisuje: „Arkan, čije pravo ime je Željko Ražnatović, osnovao je paravojnu jedinicu Arkanovi tigrovi, najstrašniju jedinicu tokom etničkog čišćenja Hrvata i Bošnjaka. Kada je bio ubijen, Interpol je imao tri potjernice raspisane za njegovo hapšenje.

anastasia-2

Navodno je bio jedan od rijetkih ljudi kojima je vjerovao i sami tiranin koji je stajao iza ovih ubistava – Slobodan Milošević, a američki pregovarač Richard Holbrooke spomenuo je u svojim memoarima kako se Arkana čak i Milošević bojao.“

Britanski list zatim kaže kako je Arkan svoje vojnike regrutovao iz zatvora i među fudbalskim huliganima.

Arkan i Svetlana vjenčali su 1995. godine, piše Daily Mail, a vjenčanje je u medijima bilo poznato kao ‘srpska bajka’.

Ceca i dalje snima pjesme, a ove godine izdala je novi album, „Autogram“.

Daily Mail u kratkim crtama podsjeća na Arkanovu biografiju:

„U vrijeme kada je ubijen, u januaru 2000. godine, Ujedinjene nacije podigle su optužnicu protiv Arkana za 24 zločina protiv čovječnosti.

Željko Ražnatović rođen je u Sloveniji u oficirskoj porodici, u kriminalne vode uplovio je vrlo rano, prvo kao sitni kriminalac, a zatim kao pljačkaš banaka.

anastasia-4

Za pljačke banaka osuđivan je u Belgiji, Holandiji i Njemačkoj, a potjernice za njim bile su izdate i u Švedskoj i Italiji.

Srpski mafijaš Goran Vuković za Arkana kaže: „Od svih nas, Arkan je opljačkao najviše banaka. Ulazio je u njih kao u prodavnice. Banke su bile njegova specijalnost, kao i bježanje iz zatvora.“

Arkana je pratila reputacija da je bio plaćeni ubica jugoslavenske tajne službe. Bio je najmoćniji kriminalni bos na Balkanu, prenosi Slobodna Bosna.

Njegova paravojna formacija „Srpska dobrovoljačka garda“, bila je uključena u grozote poput masakra u vukovarskoj bolnici, kada su stotine pacijenata, većinom Hrvata, odvedeni na napuštena polja i poubijani.

Arkan je ubijen 2000. u holu beogradskog hotela „Intercontinental“.

Related posts