Bihać: Iskazivanje ljubavi uništavanjem gradske imovine

U cilju buđenja svijesti građana, poštivanja kulturoloških vrijednosti i kulturnog naslijeđa grada na Uni, volonteri, članovi Udruženja ABC i uposlenici JU „Gradska galerija“ Bihać, uklonili su mrlje sa veličanstvenog blaga koje je akademski slikar Enver Krupić ostavio gradu Bihaću.

Međutim, nije dugo trebalo da uslijed nedostatka kućnog odgoja i svijesti o vrijednosti ove Ustanove, početkom decembra prethodne godine, nesavjesni i neodgojeni pojedinci bez imalo srama unište nečiji rad i trud.

Da roditelji i društvo u cjelini ne obavljaju svoju ulogu govori nam i novi slučaj namjernog uništavanja kulturno-historijskog blaga Bihaća, Unsko-sanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

Naime, sudeći prema fotografiji koja je dostavljena portalu ABC.ba Nermin, koji je ovaj put je ”ukrasio” galeriju ”Enver Krupić” novim grafitom i umjesto ljubavi koju je želio iskazati voljenoj osobi, Arijani, pokazao je nizak nivo kulture.

Udruženje ABC će ovu fotografiju i prijavu dostaviti PU Bihać radi pokretanja daljne istrage.

Poruka je ovo svima koji se trude očuvati znamenitosti našega grada i promoviraju istinske društvene vrijednosti, da u gradu na Uni žive i oni neki drugi, kojima takve vrijednosti ne znače mnogo.

Pozivamo građane da svojim primijerom i zalaganjem u zajednici nadjačaju prethodno pomenute grupe, te da negativne procese u našem gradu gurnemo u drugi plan, promičući one vrijednost koje karakterišu jedno zdravo društvo.

arijana-nermin-vandali

ABC

Related posts