14-godišnji Hadis Dizdarević iz Bihaća, veliki zaljubljenik Street workouta

14-ogodišnji Hadis Dizdarević iz Bihaća, svijetli je primjer naše omladine koja pronalazi svoj put u održavanju zdravog načina života. Sport kojim se Hadis bavi manje je poznat i promovisan na našim prostorima.

Otkriju ga rijetki a kada se jednom odluče baviti njime, postaju veliki zaljubljenici u pokret Street workouta.

Street workout ili, u ovom kontekstu bolje rečeno, Calisthenics je specifičan način treniranja u kojemu se kao opterećenje koristi vlastita masa tijela pri čemu se prkosi samoj gravitaciji. Sa takvim načinom treniranja možemo postići iznimno visoku razinu fleksibilnosti, motoričkih sposobnosti poput snage, koordinacije, izdržljivosti, preciznosti, brzine te razviti veću mišićnu masu.

Naime, Hadis Dizdarević, iz Bihaća, ima 14 godina. Svoj put zdravog načina života pronašao je u Street workoutu kojim se bavi već punih godinu dana i kako kaže: “Na sebi sam osjetio veliki napredak što se tiče izgradnje mišića.”

Želja mu je da promoviše vrijednost Street workouta te da motiviše mlade ljude, pa čak i starije da se bave zdravim načinom života. “Ovo je veoma zabavno. Ja sam počeo sa 13 godina, i nakon par mjeseci osjetio sam veliki napredak, imam 100% kontrolu nad svojim tijelom, pa tako želim da pomognem i drugima, da se počnu baviti ovim sportom” – kazao je Hadis.

U video prilogu koji nam šalje, pogledajte ovog mladog momka, zaljubljenika u Street workout, u njegovoj novoj svakodnevici…

cazin.net

Related posts