10 popularnih ženskih imena inspiriranih junakinjama iz filmova i serija

Filmovi, crtići i TV serije mnogim roditeljima često posluže kao inspiracija prilikom odabira imena za djecu.

U statistikama zemljama diljem svijeta redovno se zabilježi nagli rast popularnosti neobičnog novog ili pak zaboravljenog imena koje je ponovno došlo u središte pažnje zahvaljujući omiljenom liku.

Primjerice, tradicionalno ime Primrose postalo je popularno u Velikoj Britaniji nakon uspjeha filmskog serijala ‘Igre gladi’. Primrose je mlađa sestra glavne junakinje Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), a prema statistikama popularnost imena porasla je za nevjerovatnih 4.700 posto u periodu između 2005. i 2015. godine.
U nastavku pogledajte listu popularnih dječjih imena koje nose omiljeni likovi s velikih ekrana i malih ekrana i njihove inačice.

1. Elsa
Princeza iz hvaljenog crtića ‘Frozen’ koju djeca širom svijeta naprosto obožavaju.

2. Bella (Bela)
Lik iz serijala romana ‘Sumrak’ američke književnice Stephenie Meyer koji u filmskom serijalu utjelovljuje glumica Kristen Stewart.

3. Nala
Najbolja prijateljica malenog Simbe u crtiću ‘Kralj lavova’ u koju se Simba naposljetku i zaljubljuje.

4. Esme (Esma)
Još jedno ime koje naglu popularnost može zahvaliti serijalu ‘Sumrak’, a nosila ga je pomajka Edwarda Cullena.

5. Arya (Aria)
Jedan od najpopularnijih likova u sagi ‘Pjesma leda i vatre’ Georgea R.R. Martina i TV seriji ‘Igra prijestolja’ je hrabra Arya Stark. U Engleskoj je 2005. godine 18 djevojčica dobilo to ime, a 2014. godine čak 562.

6. Alice (Alisa)
Znatiželjna protagonistica romana Lewisa Carrolla ‘Alisa u zemlji čudesa’. Ovo ime u posljednjih 10 godina bilježi veliki rast u

7. Coraline (Koralina)
Glavni lik iz istoimene dječje knjige britanskog pisca Neila Gaimana. Ime je nastalo tako što je književnik slučajno krivo napisao Caroline (Karolina). Nakon filmske adaptacije knjige koju je napravio redatelj Tim Burton, ime postaje sve popularnije u anglosaksonskim zemljama. Prošle godine u Engleskoj je čak 450 djevojčica dobilo ime Coraline.

8. Edith (Edita)
Crtić ‘Despicable Me’ od 2010. godine zabavlja mališane širom svijeta, a zbog njega je na liste najpopularnijih imena ponovno dospjelo ime Edith. Edith Gru starija je sestra preslatke Agnes.

9. Aurora
‘Uspavana ljepotica’ jedan je od legendarnih crtića produkcijske kuće Disney koja je 1959. adaptirala klasičnu bajku Charlesa Perraulta i glavnoj junakinji nadjenula ime Aurora.

10. Alana
‘Mala sirena’ još je jedan obožavani Disneyjev crtić. Iako je lik Alane, jedne od sestara glavne junakinje Ariel zapostavljen u originalnoj priči, ispostavilo se da je njeno ime puno popularnije i koristi se u zemljama širom svijeta.

Related posts